برسی اثر تلقیح بر عمق سفید شده

درباره سایت

سلام به وب من خوش آمدید دوستان و همراهان عزیز از اینکه مهمان این وب هستید بسیار سپاسگزارم منتظر نظرات سازنده ی شما دوستان هستم
آمار سایت
آمار مطالب
کل مطالب : 1738
کل نظرات : 132
آمار کاربران
افراد آنلاین : 20
تعداد اعضا : 808

کاربران آنلاین

آمار بازدید
بازدید امروز : 5,503
باردید دیروز : 1,914
گوگل امروز : 4
گوگل دیروز : 1
بازدید هفته : 7,417
بازدید ماه : 14,862
بازدید سال : 267,434
بازدید کلی : 5,123,247
منو های سایت

تبلیغات

آخرین ارسال های انجمن
برسی اثر تلقیح بر عمق سفید شده

 

در سالهای اخیر چدن‌نشکن آستمپر شده (ADI) بدلیل دارا بودن خواص مکانیکی مطلوب ، استحکام بالای توام با چقرمگی زیاد، بعنوان جایگزین مناسب برای فولادهای آهنگری مطرح شده است . هدف از این پژوهش ، بررسی تاثیر عملیات حرارتی آستمپرینگ و بازپخت بر خواص مکانیکی، ریز ساختار و مقاومت خوردگی چدن نشکن 0/5 Wt درصد منگنز می‌باشد. بدین منظور پس از انتخاب ترکیب شیمیایی مناسب ، مواد شارژ در کوره زمینی ذوب و پس از عملیات تلقیح به روش غوطه‌وری با فروسیلیکو منیزیم 5 درصد، بلافاصله عملیات جوانه‌زایی با فروسلیسیم 75 درصد انجام گرفت . عملیات ذوب‌ریزی Y بلوکهای 25 میلیمتری در دمای 1400 درجه سانتیگراد بداخل قالبهای ساخته شده از ماسه تر انجام شده بمنظور بررسی تاثیر تعداد گرافیتها بر خواص مکانیکی، نمونه‌های کشش و ضربه از قسمتهای بالا و پائین Y بلوکها تهیه گردید. برای انجام عملیات حرارتی از کوره‌های حمام نمک تحت دمش گاز آرگون استفاده گردید. عملیات آستنیته در دمای 900 درجه سانتیگراد بمدت 90 دقیقه و عملیات آستمپرینگ در دماها 275 و 315 و 350 درجه سانتیگراد بمدت 1 تا 240 دقیقه و عملیات بازپخت نیز در کوره آستمپر در دماهای 350 و 500 درجه سانتیگراد بمدت 1 تا 240 دقیقه و در طولانی مدت تا 96 ساعت صورت گرفته است . جهت مطالعه ریزساختار نمونه‌ها و نحوه جدایش ، از میکروسکوپهای نوری و الکترونی رویشی (SEM) استفاده شده است . جهت آزمایشهای خوردگی، نمونه‌های چدن نشکن آستمپر و بازپخت شده، تحت آزمایشهای خوردگی با دوره‌های برنامه‌ریزی شده به روش کاهش وزن و آزمایشهای الکتروشیمیایی پلاریزاسیون خطی و اکستراپلاریزاسیون تافل، مورد استفاده قرار گرفتند. بمنظور مقایسه نتایج بدست آمده از آزمایشهای خوردگی، نمونه‌های چدن‌نشکن مارتنزیتی و فولاد ساختمانی نیز آزمایش شده‌اند. پس از بهینه نمودن زمان آستمپرینگ با آزمایش ضربه، نمونه‌های آستمپر شده در دماهای 275 و 350 درجه سانتیگراد در مدت زمان 120 و 90 دقیقه(275 ADI و 350 ADI)، در دماهای 350 و 500 درجه‌سانتیگراد بازپخت شدند. نتایج بدست آمده از این آزمایشها نشان می‌دهند که بیشترین انرژی ضربه در دمای آستمپرینگ 350 درجه سانتیگراد بمدت 90 دقیقه حاصل می‌شود، و بازپخت نمونه‌های ADI 275 و ADI 350 در دمای 500 درجه‌سانتیگراد حتی در کوتاه مدت به کاهش انرژی ضربه می‌انجامد ولی تغییرات چندانی در استحکام کششی بوجود نمی‌آید. همچنین در محلول 3/5 NaCl درصد و آب دریا، چدنهای‌نشکن آستمپر شده، رفتار خوردگی بهتری نسبت به نمونه‌های آستمپر نشده نشان می‌دهند.

منبع:ganj-old.irandoc.ac.ir



موضوعات : جزوه متالورژی ,
نویسنده : admin
بازدید : 367
یکشنبه 13 اسفند 1396
نظر (0)
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
کانال ما در تلگرام

اطلاعات کاربری
اطلاعات کاربری

عضو شويد


فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع
تبادل لینک هوشمند
نظرسنجی
دانشجو یا فارغ التحصیل چه رشته ای هستید؟
نظرشما درباره وبسایت ؟
کدهای اختصاصی


x بستن پنجره
تبلیغات
تبلیغات شما
آخرین اخبار
لینک های ورزشی