close
تبلیغات در اینترنت
برسی اثر تلقیح بر عمق سفید شده
موضوعات
اطلاعات کاربری
آرشیو
لینکستان
اوقات شرعی
محاسبه قبوض
نوبت دهی اینترنتی
شبکه های اجتماعی
خدمات اینترنتی
منو های سایت

آخرین ارسال های تالار گفتمان

برسی اثر تلقیح بر عمق سفید شده

 

در سالهای اخیر چدن‌نشکن آستمپر شده (ADI) بدلیل دارا بودن خواص مکانیکی مطلوب ، استحکام بالای توام با چقرمگی زیاد، بعنوان جایگزین مناسب برای فولادهای آهنگری مطرح شده است . هدف از این پژوهش ، بررسی تاثیر عملیات حرارتی آستمپرینگ و بازپخت بر خواص مکانیکی، ریز ساختار و مقاومت خوردگی چدن نشکن 0/5 Wt درصد منگنز می‌باشد. بدین منظور پس از انتخاب ترکیب شیمیایی مناسب ، مواد شارژ در کوره زمینی ذوب و پس از عملیات تلقیح به روش غوطه‌وری با فروسیلیکو منیزیم 5 درصد، بلافاصله عملیات جوانه‌زایی با فروسلیسیم 75 درصد انجام گرفت . عملیات ذوب‌ریزی Y بلوکهای 25 میلیمتری در دمای 1400 درجه سانتیگراد بداخل قالبهای ساخته شده از ماسه تر انجام شده بمنظور بررسی تاثیر تعداد گرافیتها بر خواص مکانیکی، نمونه‌های کشش و ضربه از قسمتهای بالا و پائین Y بلوکها تهیه گردید. برای انجام عملیات حرارتی از کوره‌های حمام نمک تحت دمش گاز آرگون استفاده گردید. عملیات آستنیته در دمای 900 درجه سانتیگراد بمدت 90 دقیقه و عملیات آستمپرینگ در دماها 275 و 315 و 350 درجه سانتیگراد بمدت 1 تا 240 دقیقه و عملیات بازپخت نیز در کوره آستمپر در دماهای 350 و 500 درجه سانتیگراد بمدت 1 تا 240 دقیقه و در طولانی مدت تا 96 ساعت صورت گرفته است . جهت مطالعه ریزساختار نمونه‌ها و نحوه جدایش ، از میکروسکوپهای نوری و الکترونی رویشی (SEM) استفاده شده است . جهت آزمایشهای خوردگی، نمونه‌های چدن نشکن آستمپر و بازپخت شده، تحت آزمایشهای خوردگی با دوره‌های برنامه‌ریزی شده به روش کاهش وزن و آزمایشهای الکتروشیمیایی پلاریزاسیون خطی و اکستراپلاریزاسیون تافل، مورد استفاده قرار گرفتند. بمنظور مقایسه نتایج بدست آمده از آزمایشهای خوردگی، نمونه‌های چدن‌نشکن مارتنزیتی و فولاد ساختمانی نیز آزمایش شده‌اند. پس از بهینه نمودن زمان آستمپرینگ با آزمایش ضربه، نمونه‌های آستمپر شده در دماهای 275 و 350 درجه سانتیگراد در مدت زمان 120 و 90 دقیقه(275 ADI و 350 ADI)، در دماهای 350 و 500 درجه‌سانتیگراد بازپخت شدند. نتایج بدست آمده از این آزمایشها نشان می‌دهند که بیشترین انرژی ضربه در دمای آستمپرینگ 350 درجه سانتیگراد بمدت 90 دقیقه حاصل می‌شود، و بازپخت نمونه‌های ADI 275 و ADI 350 در دمای 500 درجه‌سانتیگراد حتی در کوتاه مدت به کاهش انرژی ضربه می‌انجامد ولی تغییرات چندانی در استحکام کششی بوجود نمی‌آید. همچنین در محلول 3/5 NaCl درصد و آب دریا، چدنهای‌نشکن آستمپر شده، رفتار خوردگی بهتری نسبت به نمونه‌های آستمپر نشده نشان می‌دهند.

منبع:ganj-old.irandoc.ac.ir


بازدید : 130
مطالب مرتبط
نظرات

نام
ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
وبسایت
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
نظر خصوصی
مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
کد امنیتیرفرش کد امنیتی