اوج عزاداری در اردبیل با تعزیه/ شبیه‌خوان‌ها از ماتم اربعین گفتند

درباره سایت

سلام به وب من خوش آمدید دوستان و همراهان عزیز از اینکه مهمان این وب هستید بسیار سپاسگزارم منتظر نظرات سازنده ی شما دوستان هستم
آمار سایت
آمار مطالب
کل مطالب : 1738
کل نظرات : 132
آمار کاربران
افراد آنلاین : 19
تعداد اعضا : 808

کاربران آنلاین

آمار بازدید
بازدید امروز : 4,876
باردید دیروز : 1,914
گوگل امروز : 3
گوگل دیروز : 1
بازدید هفته : 6,790
بازدید ماه : 14,235
بازدید سال : 266,807
بازدید کلی : 5,122,620
منو های سایت

تبلیغات

آخرین ارسال های انجمن
اوج عزاداری در اردبیل با تعزیه/ شبیه‌خوان‌ها از ماتم اربعین گفتند

 

به گزارش خبرنگار مهر، در روز اربعین حسینی عزاداران اردبیلی بار دیگر رسمی چند صدساله را به اجرا درآوردند. رسمی که از کهن‌سالان دیروز تا جوانان امروز در اجرای آن مشارکت داشته و حضور در مراسم تعزیه را عرض ارادتی به امام عاشقان می‌دانند.

آیین شبیه‌خوانی یا تعزیه که با تصویرسازی واقعه دشت نینوا و اسرای کربلا اجرا می‌شود، علاوه بر تجلی عشق و شور حسینی، عاملی برای ماندگاری و نقل سینه‌به‌سینه عاشورا در تاریخ بوده است. 

دراین آئین سنتی و هنری عزاداران و عاشقان اهل‌بیت (ع) در نقاط مختلف استان اردبیل و در مناطق شهری و روستایی واقعه دشت نینوا و مصائب اسرای کربلا را به نمایش می‌گذارند.

این آیین نه تنها در آستانه ماه محرم و پیشوازی از آن و نه تنها در دهه اول ماه محرم به ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی بلکه همه ساله در اربعین حسینی نیز برگزار می‌شود.

تعزیه یا شبیه‌خوانی در اصل نمایشی است برپایه قصه‌ها و روایات مربوط به زندگی و مصائب خاندان پیامبر اسلام و به خصوص وقایع ماه محرم سال ۶۱ هجری در کربلا برای امام حسین (ع) و خاندانش که از گذشته تاکنون سینه‌به‌سینه نقل شده و همچنان زنده و پویا اجرا می‌شود.

آیین‌های سنتی شبیه‌خوانی در اردبیل در میادین و یا مقابل مساجد در سه نوبت سپیده دم، ظهر و شامگاه با شکوه خاصی اجرا می‌شود.

یکی از کهن‌سالان اردبیلی به خبرنگار مهر گفت: بسیاری از هیئتی‌های محلات شش‌گانه از گذشته و از جوانی در تعزیه مشارکت کرده و نقشی را بر عهده می‌گرفتند.

نورمحمدی تصریح کرد: شبیه‌خوانان در این آیین احوالات و وقایع مربوط به هر کدام از شخصیت‌های برجسته واقعه کربلا از جمله حضرت امام حسین (ع)، حضرت امام سجاد (ع)، حضرت زینب (س)، حضرت قاسم، حضرت ابوالفضل، حضرت رقیه، حضرت علی اصغر، حضرت علی اکبر و حر ابن یزید ریاحی و نیز شخصیت سپاهیان یزید از جمله شمر، ابن زیاد و عمر سعد را با دیالوگ‌هایی خاصی که از سالهای گذشته به یادگار مانده است، اجرا می‌کنند.

یکی از شهروندان اردبیلی نیز با بیان اینکه شبیه‌خوانی یکی از آیین‌های آموزنده و فرهنگ‌ساز اردبیلی‌ها است، اضافه کرد: شبیه‌خوانی می‌تواند به سادگی واقعه عاشورا را به قشر جوان و نوجوان تشریح کند.

علی رحمت‌اللهی با یادآوری شرکت در این آیین از دوران کودکی خود اضافه کرد: ضروری است این آیین به عنوان یکی از مراسمات عزاداری شاخص اردبیل در ترویج فرهنگ عاشورایی به صورت گسترده معرفی می‌شود

آیین شبیه‌خوانی واقعه کربلا و اسرای اهل بیت(ع) که در استان اردبیل سابقه دیرینه دارد همه ساله با تمرین گروه‌های نمایشی شبیه‌خوانی برگزار شده و با فراخواندن شهروندان و رهگذران به شکلی کاملاً مردمی در معابر، خیابان‌ها، میادین و مقابل مساجد اجرا می‌شود.



موضوعات : اخبار اردبیل ,
نویسنده : admin
بازدید : 710
پنجشنبه 18 آبان 1396
نظر (0)
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
کانال ما در تلگرام

اطلاعات کاربری
اطلاعات کاربری

عضو شويد


فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع
تبادل لینک هوشمند
نظرسنجی
دانشجو یا فارغ التحصیل چه رشته ای هستید؟
نظرشما درباره وبسایت ؟
کدهای اختصاصی


x بستن پنجره
تبلیغات
تبلیغات شما
آخرین اخبار
لینک های ورزشی