قلعه قیز قلعه سی

درباره سایت

سلام به وب من خوش آمدید دوستان و همراهان عزیز از اینکه مهمان این وب هستید بسیار سپاسگزارم منتظر نظرات سازنده ی شما دوستان هستم
آمار سایت
آمار مطالب
کل مطالب : 1738
کل نظرات : 132
آمار کاربران
افراد آنلاین : 19
تعداد اعضا : 808

کاربران آنلاین

آمار بازدید
بازدید امروز : 5,975
باردید دیروز : 1,914
گوگل امروز : 4
گوگل دیروز : 1
بازدید هفته : 7,889
بازدید ماه : 15,334
بازدید سال : 267,906
بازدید کلی : 5,123,719
منو های سایت

تبلیغات

آخرین ارسال های انجمن
قلعه قیز قلعه سی

 

ساختار : ترکیبی
موضوع : جاذبه های تاریخی و طبیعی
نوع تولید : صوتی
مدت : 0:02:55

قلعه قیز قلعه سی در ۳ کیلومتری جنوب شرقی دهستان حور در بخش ویلکیج جنوبی شهرستان نمین استان اردبیل قرار دارد. این قلعه در تاریخ دهم دی ماه سال 1381 به شماره ۶۶۹۲ به ثبت رسیده است. قیز قلعه سی حور که باستان شناسان قدمت آن را به هزارة اول قبل از میلاد نسبت می دهند  یک قلعه طبیعی بوده  واز استحکامات ساخت دست بشر کمتر استفاده شده  است. بنا بر روایات تاریخی  در دوران ساسانیان مدخل ورودی قلعه از سمت شرقی آن بوده است .

روی رودخانه قسمت شرقی قلعه پلی بوده که ورود وخروج قلعه تنها از روی آن پل  امکان پذیر بوده است. استفاده طرفداران بابک از این قلعه امری است مسلم  وحتمی . سلجوقیان ؛چوپانیان ؛ جلایریان  و قراقوینلوها  در این قلعه اسکان داشته اند . بعد از یورش مغولان  بعلت عدم وجود حکومت مرکزی مقتدر این قلعه بین حکومتهای محلی ایلخانیان ؛ چوپانیان ؛جلایریان و قرا قوینلوها دست به دست می گردیده است . اینانلوها یکی از طوایف متحد قرا قوینلوها بود  ومحل اسکان آنها گوکپر یا پیره ناخیرچی بوده است .

بعد از انقراض قرا قوینلوها  واستقرار آق قوینلوها وصفویه از سرگذشت  این قلعه خبری در تاریخ نیست.در مورد وجه تسمیه قیز قلعه سی یا قلعه دختر می توان گفت در سرزمین کهن و پهناور ایران در حال حاضر ده‌ها قلعه به نام قلعه دختر  یا قیز قلعه ، دهها روستا و نیز ده‌ها پل قدیمی با همین نام وجود دارد.افسانه‌ای در باب قیز قلعه سی یا قلعه دختر وجود دارد که بنابر آن، گویند دختری بر این قلعه فرمانروایی داشته که با دردست داشتن طلسمی آن را ناگشودنی ساخته بود. اما پژوهش های تاریخی ثابت کرده که نام گذاری کلمه قیز یا دختر روی این قلعه‌ها مسلما علت ویژه‌ای داشته است. بنا بر تحقیقات بانو بویس و آقای باستانی پاریزی ،  قلعه ها و پل هایی که کلمه دختر را در اسم خود جای داده اند ؛ مثل پل دختر ، چهل دختر ؛قیز قلعه و….با مجمع خدایان زرتشی ارتباط مستقیم دارد.

 

Click here to download latest version



موضوعات : گردشگری , حور ,
نویسنده : admin
بازدید : 621
پنجشنبه 02 مهر 1394
نظر (0)
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
کانال ما در تلگرام

اطلاعات کاربری
اطلاعات کاربری

عضو شويد


فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع
تبادل لینک هوشمند
نظرسنجی
دانشجو یا فارغ التحصیل چه رشته ای هستید؟
نظرشما درباره وبسایت ؟
کدهای اختصاصی


x بستن پنجره
تبلیغات
تبلیغات شما
آخرین اخبار
لینک های ورزشی