
سلام به وب من خوش آمدید دوستان و همراهان عزیز از اینکه مهمان این وب هستید بسیار سپاسگزارم منتظر نظرات سازنده ی شما دوستان هستم
عنوان | پاسخ | بازدید | توسط |
![]() |
1 | 1215 | piskesvat |
![]() |
3 | 2709 | mehran99 |

حلوا سیاه یا "قره حلوا" با داشتن خاصیت درمانی و انرژی زایی و همچنین ترکیب غنی از گروههای مختلف غذایی به عنوان تنها سوغاتی اردبیل با پخت سنتی است که با گذشت یک قرن از سابقه آن همچنان اصول اولیه پخت و ترکیب خود را حفظ کرده و غنای بی نظیر خود را وام دار است.
حلوا سیاه از جوانه گندم ، آرد سبوس دار، کره حیوانی ، شیره عسل ، تهیه شده و ادویه جات و پودر پسته ، گردو و نارگیل نیز هنگام خوردن به آن افزوده میشود. این غذا سرشار ازکالری ، پروتئین ، کربوهیدرات، چربی و به مقدار کافی ویتامینهای C-B-E و املاح کلسیم، فسفر ، منیزیم و اسیدهای آمینه است.
حلوای سیاه اردبیل خاصیت درمانی دارد
به گفته قنادی اصل کارشناس تغذیه، حلوای سیاه اردبیل در درمان برخی از بیماریها نظیرلاغری ، کمردرد ، دردهای مفصلی موثر است و به هضم غذا نیز کمک میکند.
وی معتقد است حلوا سیاهبدلیل ترکیبات خاص بکار رفته در آن بسیار مقوی و مغذی بوده و برای تقویتکلی بدن بسیار مناسب میباشد و در قدیم الایام که در برخی نقاط استان اردبیلبدلیل عدم وجود امکانات شهری زمستانهای طولانی و سردی را تجربه می نمود ،شهروندان از حلوا سیاه بعنوان آذوقه زمستانی ( در مواقع کمبود غلات و ..... )بعنوان غذا استفاده می نمودند تا زمستان را سپری کنند.
حلوا سیاه در اردبیل قدمت 90 ساله دارد
کارشناس تغذیه افزود: حلوا سیاه در اردبیل بیش از 90 سال قدمت دارد و پخت سنتی حلوا همچنان پس از 90 سال در ظروف مخصوصی به نام تیان که به دست صنعتگران اصفهان ساخته میشود، انجام میگیرد.
پخت حلوا با شعله آرام انجام میشود و نزدیک به پنج ساعت زمان نیاز دارد و برخلاف برخی افراد سودجو که در کوتاهترین زمان ممکن حلوا میپزند، برای کسب طعم ویژه نیاز به دقت و صرف وقت دارد.
70 درصد گردشگران حلوا سیاه اردبیل را نمی شناسند
به گفته کارشناس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل بیش از 70 درصد گردشگران اردبیل حلوا سیاه را نمیشناسند، و فقط به عسل و گلیم اکتفا می کنند و اجحاف وارده باعث ناشناس ماندنحلوا سیاه شده است.
عزیزی تصریح کرد: معرفی و شناساندن تنها سوغاتی سنتی اردبیل می تواند یکیاز دلایل سفر گردشگران به این منطقه باشد بطوریکه مغازه دارها خود مجبور بهمعرفی آن به مسافران می شوند و این مایه تاسف است که اغلب مسافران هیچشناختی از آن ندارند.
استان اردبیل یکی از شش استان مطرح گردشگری در ایران است که معرفی توانمندی و پتانسیلهای گردشگری این استان می تواند در جذب گردشگران به این استان سهم بسزایی داشته باشد.
مواد لازم حلوای سیاه
مناسب برای 8 تا 10 نفر
آرد سبوسدار : 500 گرم
آرد جوانه گندم : 3 قاشق غذاخوری
مغز گردو خرد شده : 200 گرم
شکر : 400 گرم
کره حیوانی یا مارگارین : یک و 1/2 پیمانه
شیر انگور : 700 گرم
آب جوش : یک پیمانه
هل، زنجبیل، زیره، فلفل سیاه، دارچین : از هر کدام یک و نیم گرم
نمک : 1/8 قاشق چایخوری
زردچوبه : 1/10 قاشق سوپخوری
منبع:باشگاه خبرنگاران جوان