حلوا سیاه اردبیل منحصر بفرد و مقوی

درباره سایت

سلام به وب من خوش آمدید دوستان و همراهان عزیز از اینکه مهمان این وب هستید بسیار سپاسگزارم منتظر نظرات سازنده ی شما دوستان هستم
آمار سایت
آمار مطالب
کل مطالب : 1738
کل نظرات : 132
آمار کاربران
افراد آنلاین : 18
تعداد اعضا : 808

کاربران آنلاین

آمار بازدید
بازدید امروز : 5,639
باردید دیروز : 1,914
گوگل امروز : 4
گوگل دیروز : 1
بازدید هفته : 7,553
بازدید ماه : 14,998
بازدید سال : 267,570
بازدید کلی : 5,123,383
منو های سایت

تبلیغات

آخرین ارسال های انجمن
حلوا سیاه اردبیل منحصر بفرد و مقوی

 

حلوا سیاه یا "قره حلوا" با داشتن خاصیت درمانی و انرژی زایی و همچنین ترکیب غنی از گروههای مختلف غذایی به عنوان تنها سوغاتی اردبیل با پخت سنتی است که با گذشت یک قرن از سابقه آن همچنان اصول اولیه پخت و ترکیب خود را حفظ کرده و غنای بی نظیر خود را وام دار است.

 

حلوا سیاه از جوانه گندم ، آرد سبوس دار، کره حیوانی ، شیره عسل ، تهیه شده و ادویه جات و پودر پسته ، گردو و نارگیل نیز هنگام خوردن به آن افزوده می‌شود. این غذا سرشار ازکالری ، پروتئین ، کربوهیدرات، چربی و به مقدار کافی ویتامینهای C-B-E و املاح کلسیم، فسفر ، منیزیم و اسیدهای آمینه است.

 

حلوای سیاه اردبیل خاصیت درمانی دارد

 

به گفته قنادی اصل کارشناس تغذیه، حلوای سیاه اردبیل در درمان برخی از بیماریها نظیرلاغری ، کمردرد ، دردهای مفصلی موثر است و به هضم غذا نیز کمک می‌کند.

وی معتقد است حلوا سیاهبدلیل ترکیبات خاص بکار رفته در آن بسیار مقوی و مغذی بوده و برای تقویتکلی بدن بسیار مناسب میباشد و در قدیم الایام که در برخی نقاط استان اردبیلبدلیل عدم وجود امکانات شهری زمستانهای طولانی و سردی را تجربه می نمود ،شهروندان از حلوا سیاه بعنوان آذوقه زمستانی ( در مواقع کمبود غلات و ..... )بعنوان غذا استفاده می نمودند تا زمستان را سپری کنند.

 

حلوا سیاه در اردبیل قدمت 90 ساله دارد

 

کارشناس تغذیه افزود: حلوا سیاه در اردبیل بیش از 90 سال قدمت دارد و پخت سنتی حلوا همچنان پس از 90 سال در ظروف مخصوصی به نام تیان که به دست صنعتگران اصفهان ساخته می‌شود، انجام می‌گیرد.

پخت حلوا با شعله آرام انجام می‌شود و نزدیک به پنج ساعت زمان نیاز دارد و برخلاف برخی افراد سودجو که در کوتاهترین زمان ممکن حلوا می‌پزند، برای کسب طعم ویژه نیاز به دقت و صرف وقت دارد.

 

70 درصد گردشگران حلوا سیاه اردبیل را نمی شناسند

به گفته کارشناس میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل بیش از 70 درصد گردشگران اردبیل حلوا سیاه را نمیشناسند، و فقط به عسل و گلیم اکتفا می کنند و اجحاف وارده باعث ناشناس ماندنحلوا سیاه شده است.

عزیزی تصریح کرد: معرفی و شناساندن تنها سوغاتی سنتی اردبیل می تواند یکیاز دلایل سفر گردشگران به این منطقه باشد بطوریکه مغازه دارها خود مجبور بهمعرفی آن به مسافران می شوند و این مایه تاسف است که اغلب مسافران هیچشناختی از آن ندارند.

 

استان اردبیل یکی از شش استان مطرح گردشگری در ایران است که معرفی توانمندی و پتانسیلهای گردشگری این استان می تواند در جذب گردشگران به این استان سهم بسزایی داشته باشد.

 

مواد لازم حلوای سیاه

مناسب برای 8 تا 10 نفر

آرد سبوس‌دار : 500 گرم

آرد جوانه گندم : 3 قاشق غذاخوری

مغز گردو خرد شده : 200 گرم

شکر : 400 گرم

کره حیوانی یا مارگارین : یک و 1/2 پیمانه

شیر انگور : 700 گرم

آب جوش : یک پیمانه

هل، زنجبیل، زیره، فلفل سیاه، دارچین : از هر کدام یک و نیم گرم

نمک : 1/8 قاشق چای‌خوری

زردچوبه : 1/10 قاشق سوپ‌خوری

 

منبع:باشگاه خبرنگاران جوان

 



موضوعات : گردشگری ,
نویسنده : admin
بازدید : 933
شنبه 30 خرداد 1394
نظر (0)
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
کانال ما در تلگرام

اطلاعات کاربری
اطلاعات کاربری

عضو شويد


فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع
تبادل لینک هوشمند
نظرسنجی
دانشجو یا فارغ التحصیل چه رشته ای هستید؟
نظرشما درباره وبسایت ؟
کدهای اختصاصی


x بستن پنجره
تبلیغات
تبلیغات شما
آخرین اخبار
لینک های ورزشی